ONA EDICIONS MUSICALS

ESTUDI DE GRAVACIÓ / RECORDING STUDIO

El paisatge sonor de la Mediterrània

33

ANYS

des de 1991

TRIFÀSIC de Miquel Brunet

ESP

ENG

 

TRIFÀSIC

 

TRIFÀSIC, per a soprano, orquestra de corda i telèfons intel·ligents, de Miquel Brunet és una mirada tridimensional al Ramon Llull més humà, alhora que una visió musical allunyada de la historicista imatge de l’home medieval  (monjo, cavaller, artista o mestre espiritual venerat) que en realitat no fou. Fill d’un cavaller català de les tropes de Jaume I, Llull havia pujat per a ser home d’armes i de món, però es convertí en un Ramon format en l’art de trobar que practicava amb fruïció l’ofici de parlar bellament.

 

TRIFÀSIC respon més a la necessitat de retratar sonorament l’home terrenal desassistit de Déu, que no pas a la seva exaltació mística-religiosa que prou ja ha estat àmpliament divulgada.

 

El títol de l’obra gaudeix de l’ambigüitat semàntica del sistema trifàsic de conducció elèctrica (aquell que mou i sustenta la frenètica activitat de la societat actual) i tres fases o aspectes de la vida de Ramon Llull que potser tenen menys rellevància.

 

TRIFÀSIC s'estrenà el 28 de setembre de 2018 a Manises (València), en el transcurs de la tercera edició del Festival de Música Actual "I ara què?". L'obra va ser dirigida pel propi compositor i hi participaren la soprano Quiteria Muñoz, l'Orquestra de Corda de l'Ateneu de Manises i Biel Majoral.

 

______________________________________

 

Article Sonograma Magazine

© ona edicions musicals 2024     Son Serra s/n 07110 Bunyola. MALLORCA  Tf. 971 613 801