ONA EDICIONS MUSICALS

ESTUDI DE GRAVACIÓ / RECORDING STUDIO

El paisatge sonor de la Mediterrània

33

ANYS

des de 1991

ILLÒTIC. Ressonàncies Talaiòtiques

 

 

Illòtic és una aventura. Amb aquest projecte hem fet un viatge quimèric i utòpic cap un indret humà i cultural llunyà, esvaït del tot en una pols mortal de segles. Un lloc que existí, que bategà, però del qual no en resta cap deix de memòria.

Amb aquesta dèria viatgera cap a un no lloc, un buit de ressonàncies i sonoritats oblidades, volem un impossible: reviure les emocions sonores d'un poble antic. Oferir-vos-en un altre angle d'observació, complementari, al de les restes materials que ens ha deixat aquella cultura.

Dissabte dia 27 de juliol de 2013 s'estrenà al talaiot de s'Illot l'espectacle, Ressonàncies Talaiòtiques Illòtic, un projecte que va ser encarregat per l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar a Iguana Teatre. Tenia com a finalitat posar en valor el jaciment talaiòtic de s'Illot. Un projecte que ha comptat amb la col•laboració del músic i compositor Xavier Carbonell, compositor, musicòleg, intèrpret de música històrica i professor titular d'etnomusicologia al Conservatori Superior de Música de Balears.

Fins a setze artistes participaren en la posada en escena, entre sopranos, instrumentistes, actors, i components de la Coral Llorencina.

Presentaren l'espectacle en anglès, Maria Adrover, i en català Xavier Carbonell, que va dir que: Illòtic, era una proposta per viure una aventura i emprendre un viatge utòpic cap un indret cultural i humà distant. Amb Illòtic, ressonàncies talaiòtiques, el seu compositor intentava acostar al espectador a continguts sonors i reivindicar una cultura que desaparegué fa molts d'anys.

 

© ona edicions musicals 2024     Son Serra s/n 07110 Bunyola. MALLORCA  Tf. 971 613 801